Skoleutbygging

 

Smøla kommune skal bygge ny barneskole og ungdomsskole. 
Prosjektet begynte høsten 2015, og planlagt byggestart er 6. juni 2016, med planlagt ferdigstillelse 26. juni 2017. 

 

Hovedentreprenør er Byggmesteran fra Verdal, som har med seg arkitektkontoret Vis-a-vis, Sweco, Agraff og Caverion i prosjektet.

Smøla kommune engasjert eprosjektleder Kjell Kvam fra WSP Norge (tidligere Faveo prosjektledelse) til å lede samspillfasen, som skal vare fra 25. november 2015 - 18. mars 2016, og som endte i et forprosjekt. Dette er nå vedtatt, og vi går inn i byggefasen.

Fra 2. etasje mot bibliotek og kantine (Vis-a-Vis) - Klikk for stort bilde

Prosjektet er kostnadsberegnet til omlag 146 mill. kroner.

På disse sidene vil vi legge ut aktuelle saker om skoleutbygginga.

Publisert av Magne Gjernes. Sist endret 19.09.2016 09:16
Publisert 26.07.2017
Webkamerabilde

Web-kameraet er nå tatt ned fordi skolebyggingen er ferdig.

Publisert 27.06.2017
Underskriving

Presis kl. 10.00 den 26. juni 2017 kunne rådmann Kirsten Stensø Skaget undertegne overtakelsesprotokollen for Smøla barne- og ungdomsskole sammen med daglig leder Lars Petter Sjøvold fra Byggmesteran AS.

Nøyaktig ett år og 20 dager etter at ordfører Roger Osen markerte den offisielle byggestarten den 6. juni i fjor, kunne kommunen overta skolen, som skal tas i bruk til skolestart 21. august i år.

Før overtakelsen foretok Kjell Kvam, Helle Reita og Magne  Gjernes befaring i bygget sammen med representanter for Byggmesteran.

Publisert 15.05.2017
Nirmal Singh Dhunsi

Byggekomiteen har nå valgt leverandører av inventar og utstyr, samt kunstner til nyskolen.

Kunstneren Nirmal Singh Dhunsi bor og arbeider i Trondheim, men er født i Punjab i India. For tiden har Nirmal ei utstilling i Nils Aas kunstverksted i Straumen i Inderøy. Nirmal har lang erfaring med utsmykking av offentlige bygg, og har bl.a. stått for utsmykkinga av Buvika skole i Sør-Trøndelag. Kunstverket i nyskolen på Smøla skal bestå av ett stort maleri på vegg i biblioteket/amfiet, med en motstående replikk ved heisveggen. Nirmal skal levere sin skisse til kunstgruppa for skolen i begynnelsen av juni, og vil begynne på sitt arbeid den 10. juli.

 
Publisert 19.04.2017
Rundkjøring - nordsida av skolen

Arbeidet med Smøla barne- og ungdomsskole pågår for fullt, både inne og ute, og Byggmesteran AS melder at de ligger i rute i forhold til oppsatt plan. Nå begynner uteområdet å ta form, og det tas sikte på å asfaltere deler av anlegget i uke 17.

 

Publisert 16.01.2017
Arbeidsgruppe kunstnerisk utsmykking

Arbeidsgruppa som arbeider med kunstnerisk utsmykking av nyskolen er nå i gang med sitt arbeid, og har engasjert kunstrådgiver Brit Dyrnes fra Trondheim som sin kunstfaglige rådgiver. Brit har lang erfaring fra utsmykking av mange skolebygg og andre offentlige bygg, og ser fram til å arbeide med Smøla barneskole og Smøla ungdomsskole.

.

Publisert 23.11.2016
Fasade mot sør - hovedinngang til bibliotek/amfi

Byggmesteran AS meldte tirsdag 22. november om tett bygg på Smølas nye skole. Alle vinduer er satt inn, og taket er nå tettet.
Dette er tre dager for fristen, og prosjektleder Per Ivar Lustad sier at de er glade for å ha kommet så godt i mål med  den første etappen: - Det er godt å ha tett bygg før vinteren, sier han, og legger til at han gleder seg til fortsettelsen med arbeidet med skolen.

 

Fant du det du lette etter?