2 gull og 1 et sølv til Smøla Darts klubb

Smøla Darts klubb har igjen marker sin posisjon i miljøet. 2 gull og et sølv kan de skilte med etter helgas NM i darts i Tønsberg.

Smøla kommune gratulerer!

Smøla deltok med 8 spillere. Det skulle kjempes om titler i tre grener; NM Par, NM Lag og NM singel.

Plasseringer fredags kveld (starten på NM):

• I PAR ble Andreas Rokstad og Christian Johansen nr to etter et knepent tap 3 - 4 i finalen mot Tromsø Darts Klubb og Nidaros Darts Klubb.

• Jan Eirik Nordseth og Lasse Johnsen ble uplassert

• Eirik Sivertsen og Fredrik Gjøstøl kom blant last 16 samme som Kent Sivertsen og Jarl Y. Skomsøy.

Lagturnering

Forhåpningene om å ta hjem gullet i lørdagens lagturnering spill var store. Smølas 1. lag vant sølv både i fjor og året før. Etter mange tette kamper, der sterke klubber som Nidaros, Dokka og Strømsø ble feid av banen, sto finalen mot Østfold stål. Østfold stål mønstret et sterkt lag og hadde på veien til finalen feid bort fjorårets vinner, Tromsøs Willhelm Tells (Som forøvrig slo ut Smøla`s 2-lag).

Finalen ble streamet live på nett. Her var det tilskuere fra hele verden som fikk med seg denne thrilleren, hvor Smøla`s gutter til slutt vant 9-7, For første gang i klubbens historie (1985) fikk de ta med seg hjem det gjeveste trofeet for lagspill. Det var god stemning under lørdagens fellesmiddag.

Søndag kjempet Kent Sivertsen seg gjennom en tung og brokete vei mot finalen. Kent Sivertsen ble norgesmester i 2015, i 2016 og 2018 hadde han 5-8 plassering, sølv i 2017 og 3-4 plass i 2019. Det var derfor et stort øyeblikk da han endelig igjen kunne løfte pokalen over hodet.

Øvrige resultater fra Smøla spillerne i singel:

• Jan Eirik Nordseth, Fredrik Gjøstøl og Lasse Johansen ble alle uplasserte.
  • Eirik Sivertsen og Jarl Y. Skomsøy tok seg frem til last 3
  • Christian Johansen til en hederlig 5-8 plassering.

gruppebilde Smøla dartsklubb - Klikk for stort bildeAndreas Rokstad, Jarl Y. Skomsøy, Kent Sivertsen og Christian Johansen JEN   Kent Sivertsen og Vegard Elvevoll - Klikk for stort bildeKent Sivertsen og Vegard Elvevoll JEN

Smøla Darts klubb melder om hederlig innsats fra alle sine spillere og klubben bemerker seg igjen som en solid klubb med et av landets sterkeste darts miljøer hvor det trenes flittig gjennom hele året. Det er ikke tilfeldig at en klubb tar to sølv og et gull i lag spill på tre år. Klubben kan skilte med norgesmestertittel to ganger på 5 år, samt 3-4 spillere i landslags diskusjon til enhver tid.

Smøla Darts klubb ønsker å benytte anledningen til å takke sine fantastiske samarbeidspartnere. De gjør det mulig for klubben å satse gjennom anskaffelser av profesjonelt treningsutstyr og en fast leie av treningslokaler.

Gamle og nye spillere ønskes fortsatt velkommen til hyggelige treningskvelder. Ildsjeler i klubben ser frem til å legge til rette for at stadig flere kan finne glede i å drive med denne aktiviteten.