27.03.20 - Nyheter fra Smøla legekontor

Det er fortsatt godt nytt at ingen hittil har fått påvist smitte i kommunen!

Hele befolkningen bidrar, og det er den aller viktigste jobben nå. Målet er å hindre spredning av viruset, men helsemyndighetene har likevel bedt både Helseforetak og kommunehelsetjenesten forberede seg på en viss smittespredning.

På Smøla arbeides det målrettet med flere tiltak.

Smøla legekontor blir fra neste uke delt opp i 2 kontor med hver sin lege og labpersonell. Hensikten er at pasienter med symptomer fra luftveiene skal kunne bli testet og undersøkt bare på det ene kontoret. Smøla legekontor vil bli brukt nesten som vanlig, det vil si for pasienter det ikke foreligger luftveissymptomer, eller mistanke om coronasmitte. En forskjell er det likevel. Flere kan etterhvert få tilbud om videokonsultasjon. Legene vet at ikke alle er like komfortable med ny teknologi, og det blir det selvsagt tatt hensyn til.

Det nye midlertidig legesenteret er etablert på Smøla sykehjem, med egen inngang.

Klikk for stort bilde  Kommunelege og smittevernlege Håvard Bjørkly inspiserer det nye provisoriske laboratoriet sammen med Karin Svenning.
Karin Svenning har jobbet intensivt i flere dager med å få på plass et midlertidig legekontor. Klikk for stort bilde
IKT-konsulent Kjetil Rangnes har sørget for at det tekniske er på plass. Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde  Vaktmestertjenesten (TVB), med Olav Sørstrand i spissen, har i løpet av rekordtid snekret et ekstra legekontor. Her jobbes det med et tilrettelagt uteareal for Corona-testing.

Legekontor
Ekspedisjon

08.30 - 15.30 NB! Dørene er låst - vent utenfor (i bilen) til du blir hentet.

Legekontoret tar imot telefonhenvendelser kl. 08.30 - 12.00 og kl. 14.00-15.00.

Fra 1. mars: Fredager kl. 08.30 - 12.00