Årets Smølabona-arrangement avlyses

- vil ikke kunne lage den folkefesten vi ønsker.

Første helga i oktober har Smølabonan i en årrekke fylt byens gater med folkeliv, salgsboder og stor stemning. I 2020 ble arrangementet avlyst dagen før det skulle gå av stabelen, etter at Smøla Nærings- og kultursenter hadde planlagt å gjennomføre en koronatilpasset mini-utgave av Smølabonan med få utstillere og strenge smittevernregler. På grunn av smitteutbrudd i Kristiansund dagen før, var avlysningen uunngåelig.  

- I år velger vi å avlyse Smølabonan allerede nå, sier prosjektleder og næringsrådgiver Einar Wikan i Smøla Nærings- og kultursenter KF.  
Selv om samfunnet nå er i prosessen med åpne opp, og vi langsomt er på vei tilbake til «normalen», er det fortsatt smitteøking. Det er ingenting nå som tilsier at vi er kvitt 1-metersregelen i starten av oktober. Wikan sier det i år var planlagt å gjennomføre Smølabonan som «normalt», altså med cirkaa 50 utstillere og folkefest, hvis alt lå til rette for det.  

- Vi kjenner oss ikke trygg på at landet er 100% åpent innen utgangen av september, og vi har nå dessverre måtte ta en avgjørelse om å avlyse arrangementet med hensyn til 
deltakerne/matprodusentene. Det løper store kostnader og mye arbeid med å bestille inn varer, tekniske tjenester, teltrigger, artister og alt som må på plass for å gjennomføre et så stort arrangement, sier Wikan.  

Smøla Nærings- og Kultursenter KF har derfor besluttet at Smølabonan 2021 avlyses på grunn av arrangementets store omfang - med ansamling av folk fra hele Midt-Norge.  
Det er konferert med Kommunelegene i Smøla og Kristiansund, som støtter dette. 

Tilbake for fullt neste år 

Smølabonan har blitt en merkevare, som samler tusenvis av mennesker fra hele Midt-Norge gjennom ei hel helg. Sammen med 17.mai er kanskje Smølabona den største folkefesten i Kristiansund.  

- Derfor ønsker vi ikke å tukle med merkevaren vår ved å gjennomføre en miniversjon. Vi så det da vi rigget oss opp i fjor, at dette kunne ikke bli den folkefesten vi ønsket å lage, sier Wikan.  

Wikan understreker at de også har et ansvar overfor alle produsentene.  
- Det hviler et stort ansvar på oss som arrangør med å sette i gang flere matprodusenter med sikte på deltakelse på Smølabonan. I tillegg har arrangøren selvsagt også et stort ansvar med tanke på smittevern.  

- Både produsentene og Smølabonan overlever nok enda et års pause. Så satser vi på at vi er tilbake for fullt i 2022! 

Ta kontakt for mer informasjon og videre kommentarer.

Kontaktinformasjon

Einar Wikan
Næringsrådgiver
E-post
Telefon 995 36 595