Bedre tilbud for trafikanter mellom Tustna og Kristiansund

Dersom fergene i sambandet Seivika-Tømmervåg ikke går, skal det gå skyssbåt mellom Tømmervåg og Kristiansund sentrum.

Arbeidet som fører til innstilte fergeavganger skal vare ut Februar.

Rutetider for skyssbåten

Fra Tømmervåg (Sørnes Marine) Til Kristiansund (Piren)
04.50 05.20
06.20 06.50

Fra Kristiansund (Piren) Til Tømmervåg (Sørnes Marine)
23.00 23.30

Første skyssbåtavgang korresponderer med bussrute 501 fra Rådhusplassen til Kvernberget flyplass kl. 05.30. Kveldsavgangen må gå klokka 23.00 for å korrespondere med ferga videre fra Sandvika til Edøya. Det blir jobbet med en løsning for de som kommer med siste flyet til Kvernberget, men denne er dessverre ikke klar til mandag 20. januar.

Siden nyttår har de to første rundturene og den siste rundturen i ferjesambandet Seivika-Tømmervåg vært innstilt. Møre og Romsdal fylkeskommune skal tilpasse kaiene til nye ferger, og det går ikke å drive med peiling og boring når det er trafikk i sambandet.

Skyssbåt eller ferge

Hovedregelen for trafikantene er at avgangene blir innstilt og det blir jobbet på kaia. Da blir det satt inn skyssbåt mellom Tømmervågen og Kristiansund. Båten har kapasitet til 12 passasjerer og vil starte og gå mandag 20. januar. Båten går mellom Sørnes Marine og Industri (Tømmervåg) og Kristiansund sentrum (enten Piren eller bussterminalen) og korresponderer med buss videre til og fra flyplassen.

Fergene skal gå som normalt dersom vær eller værmeldinger gjør at arbeidet på kaia blir stoppet. Dette blir varslet gjennom Fjord1 sine varslingstjenester, som folk kan melde seg på via nettsiden. "Vi forsøker å gjøre det så forutsigbart som mulig, men i noen tilfeller kan informasjonen komme på kort varsel", sier prosjektleder Arild Vikan i Møre og Romsdal fylkeskommune.

Trafikantene er prioritert.

Når det er sterk vind og sørvestlig vindretning er det ikke mulig å jobbe på kaia. I tillegg har det vært stort sprik mellom meldt vindstyrke og reell vindstyrke.Det har gitt vanskeligheter med å gjøre tilbudet forutsigbart. Entreprenøren har forsøkt å plassere lekteren i flere netter, men har vært nødt til å gi opp grunnet sterk vind. "Det er et svært krevende prosjekt å gjennomføre med trafikk i sambandet. Vi har prioritert trafikantene høyt. Det betyr at vi ikke gjennomfører prosjektet på den mest effektive måten, men slik at vi kan ha færrest mulig innstilte avganger og likevel få jobben gjort", sier prosjektleder Arild Vikan.

Skyssbåten stopper kun etter avtale

Skyssbåten som erstatter de innstilte avgangene i fergesambandet Seivika-Tømmervåg legger til på Rensvik marina (Rensvikholmen) for at de som skal reise til og fra Kvernberget lufthavn skal kunne benytte seg av tilbudet. Skyssbåten stopper bare etter avtale. Reisende må selv kontakte båten og avtale stopp på Rensvikholmen.