Korona - status Smøla kommune

Smøla kommune har ingen smitte pr 20.11.21, og har ikke hatt smitte siden i begynnelsen av september 2021. 

Smittetallene øker nasjonalt og det er utbrudd i flere av våre nabokommuner. 

Lav sol - Klikk for stort bildeLav sol MG   

Vi har høy vaksinasjonsdekning på Smøla, men det anbefales at de som ikke er vaksinert bestiller seg time til vaksinasjon, sier kommunelege Johann Gudjonsson.

Smittetallet øker, og som i 2020, ser det ut til at november blir en utfordrende måned. I bo og arbeidsregionen vår, og spesielt i Kristiansund kommune er det mye smitte.  Kristiansund har initiert samordning av tiltak med kommuner i bo- og arbeidsregionen, Smøla har deltatt i møter med Kristiansund og omkringliggende kommuner.  Smittevernlegen i Kristiansund har fattet hastevedtak  med virkning fra 17.11.21. 

Smittevernoverlegen i Smøla fatter ikke hastevedtak nå, men vil oppfordre innbyggerne til å følge anbefalingene som gjelder i Kristiansund 

Til slutt vil kommunelegen minne om at alle som får symptomer på akutt luftveisinfeksjon, bør holde seg hjemme i påvente av negativ koronatest (hurtigtest / selvtest eller PCR). Ved positiv hurtigtest må man ta en PCR test.  Denne kan bestilles på www.c19.no, eller ved å ringe Smøla helsesenter.

Selvtest / hurtigtest kan kjøpes på butikken eller hentes i Publikumssenteret i rådhuset. 

Kontaktinformasjon

Sentralbord
Publikumssenteret
E-post
Telefon 71 54 46 00