Koronasituasjonen - status Smøla kommune 13.nov 2020 - Oppfordringer til befolkningen

Nå er det syv uker til jul, og Norge er i starten av andre bølge med smitte. Smøla har fortsatt ikke bekreftet smitte pr 13.11.20.

Nasjonale tiltak ber oss unngå unødvendige reiser innenlands. Beredskapsledelsen i Smøla kommune anbefaler minst mulig reiseaktivitet i førjulstida, f. eks julehandel eller førjulstur til større byer. I år bør vi handle mest mulig lokalt, både for å forhindre smitte og for å støtte lokalt næringsliv!

Deltagelse på arrangement og sosiale sammenkomster bør begrenses til det som er absolutt nødvendig. Alle bør i størst mulig grad holde seg hjemme og begrense sosial kontakt med andre mennesker i de kommende ukene.  Bruk naturen, ta kaffekoppen sammen ute ☕️

Elever, studenter og andre som reiser jevnlig til og fra Smøla må være ekstra forsiktige. Hold avstand, hold hendene rene og vær hjemme hvis du er syk.

Smøla kommune viser til pressemelding fra flere kommuner i Møre og Romsdal i går 12.11.20 vedr. selvpålagt karantene for studenter.  Kommuneoverlegen i Smøla kommune anbefaler det samme for studenter som reiser hjem til Smøla fra områder med høy smittespredning.  Vi anbefaler også at man i denne 10 dagers perioden så langt som mulig unngår kontakt med personer i risikogruppene.

Anbefalt studentkarantene (PDF, 15 kB)

Beredskapsledelsen i Smøla kommune vil rose innbyggere, næringsliv og besøkende som har fulgt og fortsatt følger bestemmelser, råd og anbefalinger, både nasjonale og lokale. Dette er en stor felles dugnad. Vi er ikke i mål, og vi må fortsette med å:

↔️ hold avstand, minst en meter og unngå håndhilsning og klemming.

🏠 vær hjemme når du er syk eller har symptomer på luftveisinfeksjon

🔬 test deg ved minste mistanke.

✋vask hendene godt og grundig

✈️ unngå unødvendige reiser

!? overhold karantenereglene, spør oss gjerne om råd dersom du er usikker

Her finner du oversikt over nasjonale tiltak fra 5. november:

Lys flamme - Klikk for stort bildeTenne lysHold ut, og ta vare på hverandre i førjulstiden.          Beredskapsledelsen i Smøla kommune

Sentralbord
Publikumssenteret

Åpningstid rådhuset: man - fre: kl. 09.00 - 14.00

NB! Telefontid sentralbordet: man - fre: kl. 09.00 - 14.00

Saksbehandlere kan nås på direktenummer

Kontakt oss! - Finn en ansatt

Pb 34