Kulisteinkonferansen

Vi gjør Kulisteinen til en kjendis. Kulisteinen er «Norges dåpsattest», men alt for lite kjent.

Torsdag 28. inviterer vi til Kulisteinkonferanse på Smøla.

Kulisteinen- Norges dåpsattest.

Et åpent arrangement kl. 16.30 i Edøy kirke på Innsmøla der vi får foredrag fra bl.a. Øyvind Ødegaard, leder for den Norske komiteen for verdens dokumentarv, Jan Ragnar Hagland, professor og ekspert på runer, Mona Renate Ringveij, historiker. Kvadet om Kulisteinen framføres.

Ellers vil første del av dagen bestå i at Smøla mottar påmeldte gjester og leder gjennom et program med faglig og kulturelt innhold. Temaet vil være den gode historien om Kulisteinen og overgangen mellom gammel og ny tro.

Møre og Romsdal fylkeskommune inviterer kommunerepresentanter, reiselivsaktører og frivillige til idedugnad om Kystpilegrimsleia.

Parallelt vil ei gruppe på 15 forskere, arkeologer, historikere og andre gjennomfører et lukket «Grubleseminar» med fokus på Kulisteinen. Disse er 2 dager på seminar og deltar også på det åpne arrangementet.

Kulisteinkonferansen er et samarbeid mellom Vitenskapsmuseet, Møre og Romsdal fylkeskommune, Nordmøre museum og Smøla kommune,

Invitasjoner sendes på e-post til mange, men det er også mulig å melde seg på ved å gå inn på https://mrfylke.no/Kalender/(event)/1031128  Der vil du også finne reiseinformasjon.

Velkommen til Smøla!

Laila Skaret