Oppdatering: TV-aksjonen 2020 - WWF

TV-aksjonen NRK 2020 går til WWFs arbeid for å bekjempe plast i havet. I år går TV-aksjonen av stabelen 18. oktober.

Årets kommunekomite består av medlemmene i Teknikk- og miljøutvalget.

Digital aksjon i 2020

Etter nøye overveielse, og i samarbeid med WWF og NRKs ledelse, besluttet at TV-aksjonens bøssebærere skal samle inn penger via digitale løsninger under årets TV-aksjon den 18. oktober. Det betyr at TV-aksjonen NRK WWF 2020 arrangeres uten at bøssebærere går fysisk fra dør til dør, slik Norges befolkning er vant til. Det blir likevel mange muligheter til å bli med på årets aksjon for å bekjempe plast i havet.

TV-aksjonen er ansett som verdens største dugnad og har samlet inn mer enn ni milliarder kroner siden oppstarten i 1974. Nå er det en annen dugnad vi alle må stille opp på, nemlig den å hindre spredning av smitte. Derfor vil det ikke bli gjennomført en dør-til-dør-bøsseaksjon i år. Dette betyr at vi trenger alle gode krefter lokalt og nasjonalt for at vi også i år kan få en fantastisk aksjon.

I disse dager samles komiteer landet rundt for å planlegge årets TV-aksjon. Noen møter foregår digitalt, andre med god avstand og i henhold til smittevernsregler.

Alle de digitale mulighetene vi har tilgjengelig vil bli tatt i bruk, som Vipps og Spleis.

Det er en stor endring at det ikke legges til rette for fysisk bøssebæring i år. Samtidig er dette den eneste forsvarlige løsningen i et ekstraordinært år. Både sendingen på NRK og P3-aksjonen skal gå som normalt, men selvfølgelig i henhold til gjeldende smittevernsregler.

Det gode møtet i døra, som den fysiske bøssebærertradisjonen representerer, gjenopptas så snart situasjonen tillater det. Forhåpentligvis allerede neste år.

Les mer om TV-aksjonen.

 

 

Åtte millioner tonn plast havner i havet hvert år. Plasten truer ikke bare dyrelivet, men også oss. Med konkrete tiltak der problemene er størst, skal årets TV-aksjon ta plasten ved rota. Sammen skal vi redusere plastutslippene og ta vare på verdenshavene!

Med midler fra TV-aksjonen starter vi der problemet er størst: En tredjedel av plasten i havet kommer fra Sørøst-Asia. Derfor er TV-aksjonsmidlene øremerket tiltak i Indonesia, Vietnam, Filippinene og Thailand.

Som et ledd i å sikre dette, har NRKs innsamlingsråd blant kravene at organisasjonen er godkjent hos Innsamlingskontrollen.

Årets TV-aksjon skal bekjempe plast i havet gjennom å etablere og forbedre eksisterende avfallssystemer for mer enn 900 000 mennesker. I samarbeid med lokalbefolkning, myndigheter og næringsliv skal vi redusere utslipp av plast til elver og hav med 7000 tonn årlig. Vi skal samle inn og resirkulere søppel som i dag ender opp i naturen, redusere bruken av unødvendig plast og jobbe for at beslutningstakere forplikter seg til å nå WWFs mål om null plast på avveie i 2030. 

Bli med 18. oktober!

Kontaktinformasjon

Sentralbord
Publikumssenteret
E-post
Telefon 71 54 46 00

Åpningstider

Åpningstid rådhuset: man - fre: kl. 09.00 - 14.00

NB! Telefontid sentralbordet: man - fre: kl. 09.00 - 14.00

Saksbehandlere kan nås på direktenummer

Kontakt oss! - Finn en ansatt