Pass på at vannet ikke fryser - enkle forhåndsregler kan gi store besparelser!

Hvis vannet fryser i et lukket rørsystem, fører det som regel til at vannrørene sprenges når isen smelter igjen. Dette kan medføre at vannrør sprekker og kan gi store vannskader i huset. Som oftest skjer dette i kalde kjellere.

Klikk for stort bilde

De som opplever at vannet blir borte bør sjekke om naboen også har problemer med sin vanntilførsel. Hvis vannet er borte i flere hus kan det være vannavstenging eller vannledningsbrudd på kommunal vannledning som er årsaken. Ta da kontakt med publikumssenteret: 715 44 600.
Hvis naboen har vann, er det sannsynlig at det er dine egne vannrør som kan ha frosset. Da bør en ta kontakt med rørlegger for hjelp til å tine opp ledning.

Private vannledninger kan også fryse utenfor huset mellom tilkoblingspunkt og kommunal vannledning. Det kan være flere årsaker til dette bl.a. at privat vannledning er lang og/eller ligger for grunt.

OBS!

På kveld, helg og helligdager kan kommunens vaktmannskap være behjelpelige med tining av utvendige vannrør, men vi gjør oppmerksom på at dette er en betalingstjeneste.

For å unngå vannskader kan man gjøre noen tiltak:

• Koble fra hageslangen og tapp ut vannet i ledninger som kan fryse (stenge evt. utendørskraner)
  • Skru opp temperaturen i kjelleren, hindre kald trekk (lufteventiler, vindu)
  • Hvis huset står tomt, også bare for en helg, ikke la temperaturen bli lavere enn 10 °C (helst høyere)..

Birger Træthaug
Enhetsleder TVB

Man - fre Kl. 09.00 - 15.00

NB! Telefontid sentralbordet kl. 09.00 - 14.00

Saksbehandlere kan nås på direktenummer

Kontakt oss! - Finn en ansatt

Pb 34