Pressemelding: Forlenger perioden med to innstilte ferjeavganger mellom Edøya og Sandvika

Ferdigstilling av arbeidet med peleboring fra lekter på Edøya er utsatt fra 25. november til 8. desember.

Årsaken til forsinkelsen er at oppankringen til flåteriggen ligger i sikkerhetssonen til hurtigbåten på Edøya. Dette førte til at noen avganger med hurtigbåten ble innstilt i forrige uke.

Løsningen ble å fjerne to av bøyene som viser hvor ankrene til flåten ligger. Men siden entreprenøren ikke kan bore peler uten rett forankring, kan vi ikke jobbe på dagtid når hurtigbåten går. På grunn av dette vil det dessverre ta noe lenger tid å komme seg helt i mål, sier prosjektleder Olav Megrund i Statens vegvesen.

Det er viktig å vite hvor ankrene er plassert for å oppnå nødvendig stabilitet under boring.

Det er lange stålrør som skal bores på plass og dette er utfordrende arbeid med strenge krav til nøyaktighet. Vi skulle gjerne ha unngått flere netter med innstilte ferjeavganger i sambandet, men det har vist seg å være nødvendig for å kunne ha et åpent hurtigbåtsamband på Edøya, sier Megrund.

Det er to avganger med ferja på fv. 669 mellom Edøya og Sandvika som blir innstilt som følge av peleboringen. Dette gjelder følgende avganger til og med søndag 8. desember: Kl. 04.40 fra Edøya (alle ukedager) og kl. 00.15 fra Sandvika (alle ukedager og natt til mandag).

 

Nyhetsartikkel fra Statens vegvesen

 

Kontaktperson i Statens vegvesen:

Prosjektleder Olav Megrund, mobil: 952 38 900