Råd og retningslinjer koronavirus

Kommuneoverlege Hans Ruben Tenggren oppfordrer de som får luftveissymptomer om å holde seg hjemme til man føler seg bedre.  Det er ikke nødvendig å teste seg, men vi har noen unntak ifølge Helsedirektoratet:

1. Hvis du bor eller jobber sammen med en person som er særlig utsatt for koronasmitte fordi vedkommende er under kreftbehandling eller får immundempende medisiner, kan en koronatest være nyttig for å skjerme vedkommende mer effektivt for smitte.
  2. Hvis du som helsepersonell jobber med særlig utsatte pasienter, vil det være viktig å avklare om de luftveissymptomene du har faktisk er covid-19 eller ikke.

Har du behov for tester, kan dette hentes på Smøla rådhus
Det er ikke nødvendig å registrere selvtester.

Symptomer på og anbefalinger om du får covid-19
Du trenger ikke kontakte lege med mindre du etter fire til sju dager med milde symptomer får tung pust, forverring av hoste og stigende feber.  Dersom du opplever tung pust, bør du kontakte lege.

Kommuneoverlegen anbefaler, om du enda ikke har gjort det, at du vaksinerer deg. Du kan bestille time til både influensavaksine og koronavaksine her:

Send sms med navn til tlf 903 65 162

Pris:
Influensavaksine kr 150.
Koronavaksine gratis.

Betaling med vipps eller faktura.

Legekontor
Ekspedisjon