Stikk UT! Åpning 1. Mai

Et merkelig år, men Stikk UT! består.

I denne spesielle tiden vi er inne i er det ekstra kjekt å kunne ønske velkommen til nok en Stikk UT!-sesong. Stikk UT!-kartet kommer i posten i løpet av denne uka og fredag 1. mai åpner vi registreringstjenesten. Fram til da er det mange grunneiere og frivillige som er i sving for å legge til rette. De klargjør parkeringsplasser, tur-stier, skilter og legger ut koder ved tur-målene. Uten den store innsatsen som kommunene og de frivillige legger ned hadde vi ikke fått til Stikk UT!

Vi håper mange finner glede av å komme seg ut på tur. Stikk UT! er noe en kan drive med alene, med de en bor sammen med, eller sammen med noen få andre med god avstand til hverandre. Naturen er åpen for alle og det er godt å komme ut i frisk luft, bruke kroppen og få gode opplevelser.

Ordningen med registreringsløsning på nett, gode tur-beskrivelser, topplister og Stikk UT! Bedrift fortsetter. På Min side vil en finne nye, spennende funksjoner i år. Men vi har også måtte gjøre noen endringer for å være med i dugnaden for å hindre koronasmitte.

Vi har gjort noen grep for å tilpasse oss situasjonen i samfunnet. Disse er;

Stikk UT!-kodene plasseres i år godt synlig med egne klistermerker på utsiden av tur-kassene. Slik at en ikke trenger å berøre tur-kassene og heller ikke skrive seg inn i tur-bøkene. En skal kun registrere seg digitalt på stikkut.no, eller via morotur-appen, ikke i tur-bøkene.

Topplistene tar i år utgangspunkt i antall registrerte turer, ikke etter antall ulike tur-mål. Med dette vil vi oppfordre til å gå turer lokalt og sette fokus på nær-turer. (En kan selv velge hvordan en sorterer listene, så de som ønsker å se lista rangert etter antall tur-mål kan fortsatt gjøre det.)

Opplysningsarbeid: vi oppfordrer alle våre deltakere om å følge de til enhver tid gjeldene regler fra helsemyndighetene, om hvordan en opptrer for å hindre smitte. Dette kan endre seg underveis i sesongen, så det gjelder å følge med og hjelpe til med å formidle den informasjonen som kommer fra myndighetene.

Årets turer på Smøla er:

1. Rosvollhaugen
  2. Maurdalen
  3. Grønvika
  4. Tverrbakkhaugen
  5. Ørntua
  6. Kasthaugan
  7. Årvoksberget
  8. Inner Innveien
  9. Måøya
  10. Måbergtua
  11. Dyrnesvatnet
  12. Daumannshaugen
  13. Storvatnet.

God tur, ta vare og nyt naturen!

For spørsmål eller mer informasjon:

Nordmøre og Romsdal Friluftsråd, Marte Melbø: 47 25 20 12/ marte@stikkut.no

Kulturrådgiver, Laila Skaret: 979 86 532/ laila.skaret@smola.kommune.no

Folkehelsekoordinator, Lillian Langset: 900 96 483/ lillian.langset@smola.kommune.no

Med vennlig hilsen,

Nordmøre og Romsdal Friluftsråd, Laila Skaret og Lillian Langset.

Laila Skaret
Kulturrådgiver