Stikk UT! sesongen starter 1. mai

Klikk for stort bilde

Om lag ti prosent av innbyggerne i Møre og Romsdal deltok i Stikk UT! i fjor. I år håper vi at enda flere blir med. Stikk UT! har turer for alle: Lange og korte, flate og bratte, i fjell og fjøre, ved kysten og i innlandet, i skog, ved elver og vann. Noen kan gjennomføres med rullestol, andre krever godt turutstyr og kunnskap om bruk av kart og kompass. Noe av det kjekkeste med Stikk UT! er å oppleve mangfoldet av natur og fine turer som finnes i fylket vårt.

De to friluftsrådene i Møre og Romsdal står bak Stikk UT!, sammen med medlemskommunene og hundrevis av frivillige, som setter opp skiltene, turkassene, legg ut turbøkene og kodene. Stikk UT! er en kjempedugnad, finansiert av Møre og Romsdal fylkeskommune og Friluftsrådenes Landsforbund.
For deltakerne er det gratis å være med, og det er enkelt. Registrer deg som bruker på stikkut.no, så er du i gang. Koden du finner på hvert turmål registrerer du også på stikkut.no, eller i appen Morotur på mobiltelefonen. Sesongen varer fra 1. mai til 31. oktober.

Turene (PDF, 136 kB) blir lagt ut på stikkut.no og kartbrosjyren kommer i postkassene etter påske.

Lillian Langset
Fysioterapeut og folkehelsekoordinator