Testing og vaksinering November 2021

Selvtesting - Klikk for stort bildeSelvtesting FHI  

Regjeringen innfører noen flere nasjonale tiltak for å få ned smitten, men de anbefaler lokale tiltak der det er nødvendig.  Smøla kommune har ingen pågående smitte/utbrudd. Siste kjente smitte var i begynnelsen av september 2021.  Det viktigste tiltaket for å unngå smitte og alvorlig sykdom som følge av koronaviruset er å følge Folkehelseinstituttets  smittevernråd for befolkningen  og ta koronavaksinen.

Smøla følger koronavaksinasjonsprogrammet og pr medio november har vi en vaksinasjonsdekning på 89,1 % for personer over 18 år som har tatt 2. dose.  Dette er bra, men vi anbefaler de som enda ikke har tatt vaksinen om å kontakt for å avtale time til vaksinering.

Vi ber befolkningen om å følge regler for testing, se også eget oppslag om selvtesting 

Regler for testing

Dersom en person blir bekreftet smittet med covid-19, har uvaksinerte husstandsmedlemmer over 18 år en plikt til å teste seg (gjelder fra 17. November). Testingen skal enten skje enten ved å teste seg i 7 påfølgende dager med selvtester, eller annenhver dag i 7 dager med PCR-test.

Følgende personer anbefales å teste seg: 

  • Alle med nyoppståtte luftveissymptomer eller andre symptomer på covid-19, uavhengig av vaksinasjonsstatus.
  • Uvaksinerte husstandsmedlemmer under 18 år til en person bekreftet smittet med covid-19. Disse anbefales å følge et av de to testregimene for uvaksinerte husstandsmedlemmer over 18 år.
  • Vaksinerte husstandsmedlemmer til en bekreftet smittet person anbefales å teste seg to ganger i løpet av en uke. Nærkontakter i husstand anbefales å holde seg hjemme til negativt første prøvesvar foreligger.
  • I tillegg vil Helsedirektoratet fra 25. November innføre en faglig retningslinje om at uvaksinert helsepersonell med pasientkontakt skal teste seg regelmessig og bruke munnbind i definerte situasjoner.

Kontaktinformasjon

Sentralbord
Publikumssenteret
E-post
Telefon 71 54 46 00