Ungdomsfiske 2023

Smøla kommune og 4 samarbeidende kommuner har fått støtte til Ungdomsfiske 2023

ungdomsfiske - Klikk for stort bilde Elin Kristin Raudøy - NRK

Smøla kommune har fått gladmelding om at kommunen har fått tildelt 150 000 kroner i tilskudd til ungdomsfiske i kommunalregi!

Vår kommune satser i år på ungdomsfiskeordninga, og det gjør også fire andre kommuner langs kysten her. Hver kommune har sitt eget opplegg, der ungdom kan søke om sommerjobb på båt.  Kommunene som tilbyr muligheten til å prøve seg som fisker er Aure, Averøy, Hustadvika, Kristiansund og Smøla, og selv om hver kommune har sitt eget prosjekt, har vi sammen skapt UNGDOMSFISKE I NORDVEST. Med på laget har vi Nordmøre Fiskebåt som styrer prosjektene i de ulike kommunene.

Hva er ungdomsfiske?

En mulighet for ungdom til å søke sommerjobb på sjøen!
Tidligere kjente mange ungdommer en nabo eller en slektning som hadde fiskebåt. I dag kan det være vanskelig å få prøvd seg som fisker. Ungdomsfiske i kommunen legger til rette for at alle mellom 15 og 25 år kan søke på sommerjobb som fisker, uavhengig av bakgrunn.

Kommunen leier inn båt og skipper/veileder. Ungdommene vil ha egen kvote, og kan fiske for opptil 50.000 kroner. De vil også få sikkerhetsopplæring, informasjon og opplæring om råstoff og kvalitet, og innsyn i flere andre områder som gjelder fiskerinæringens verdikjede, både prosess fra fangst til salg samt tilhørende tjeneste og leverandørindustri. Ungdommene vil også få muligheten til å treffes på tvers av kommunegrensene gjennom samling før og etter fisket, og få en både lærerik og minnerik opplevelse.

Søknadsinformasjon for sommerjobb som fisker kommer snart

Når vi har konkretisert gjennomføringa og inngått nødvendige avtaler, vil vi annonsere sommerjobben. Det vil skje så fort som mulig, både kommunen og næringslivet står klar og gleder seg for å gjennomføre denne satsninga. Følg med i lokale medier og kommunens nettsider for oppdatering.

Pressemelding fra regjeringen

Det er forbehold om tilskuddets beløp, avhengig av den endelige behandlinga av økning av bevilgningen for ungdomsfiskeordningen, som fremmes i forbindelse med behandling av revidert nasjonalbudsjett den 11.mai 2023.