Varsel - Faktura til digital postkasse i løpet av høsten 2018

Har du enda ikke opprettet e-faktura eller avtalegiro? Da vil du i løpet av høsten 2018 motta faktura fra Smøla kommune i din digitale postkasse.

Det vil si at du vil motta fakturaen i digipost, eboks eller Altinn.

Ønsker du ikke å motta fakturaen i digital postkasse anbefaler vi deg snarest om å opprette e-faktura eller avtalegiro med banken din.

Referanse for å opprette avtaler står på siste faktura fra kommunen.

• eFaktura – for eFaktura er referansen 00+ditt kundenummer. Bruker du eFaktura, kommer regningene ferdig utfylt rett i nettbanken din. Når du har betalt, oppbevares den der. Du kan velge å bli varslet på e-post når det kommer ny regning.
  • AvtaleGiro –for avtalegiro er referansen kidnr fra siste faktura. AvtaleGiro er fordelaktig for både betalingsmottaker og den som betaler. Regningene belastes automatisk kontoen, og betales alltid til rett tid.
  • AvtaleGiro med eFaktura varsel. Hvis du har eFaktura kan du velge å legge inn KID for AvtaleGiro i tilleg. Da vil du få fakturaen i nettbanken og i tillegg trekkes på forfall.

Dersom du ikke har valgt noen av disse elektroniske løsningene vil du få fakturaen i den digitale postkassen du har valgt.

Til orientering:

For privatpersoner vil forsendelser til Altinn som ikke er åpnet innen 3 dager automatisk bli printet og sendt i posten. For firmakunder vil dette ikke automatisk printes. Firma som kan motta faktura i EHF-format bes kontakte kommunen for registrering.

Ingrid Kristoffersen
Skatteoppkrever