Videre utbygging av bredbånd på Smøla

F.V på bildet Kjetil Hansen, NEAS, Gunnlaug Kristiansen, Tore Strøm, NEAS, Svein Roksvåg, Einar Wikan og Birger Træthaug

Smøla kommune og NEAS Bredbånd signerte i dag en samarbeidsavtale om videre utbygging av fiber på Smøla. Daglig leder i Smøla Nærings- og Kultursenter KF, Gunnlaug Kristiansen sier at nå står strekningen Vollan – Ersnes, Jøa og Jøstølen, hele Edøya inkl Kattholmen og Frostadheia for tur.

Prosjektleder Tore Strøm i Neas forteller at de er på plass i Smølahallen allerede mandag for å ha informasjonsmøter med næringsdrivende, lokalbefolkning og eiere av fritidsboliger i disse områdene. Strøm understreker det gode samarbeidet NEAS og Smøla kommune har hatt i flere år om utbygging, og at Smøla nok ligger et par hestehoder foran mange andre kommuner med dagens signering.

– Nok en gladsak sier ordfører Svein Roksvåg, som smilte i kapp med sola da signeringen var gjort på Hopen Brygge i ettermiddag. Vi satser på å være godt i gang i løpet av høsten fastslår ordføreren, og at områdene er ferdig utbygd i løpet av 2022.