Videre utbygging av bredbånd på Smøla

Klikk for stort bildeF.V på bildet Kjetil Hansen, NEAS, Gunnlaug Kristiansen, Tore Strøm, NEAS, Svein Roksvåg, Einar Wikan og Birger Træthaug

Smøla kommune og NEAS Bredbånd signerte i dag en samarbeidsavtale om videre utbygging av fiber på Smøla. Daglig leder i Smøla Nærings- og Kultursenter KF, Gunnlaug Kristiansen sier at nå står strekningen Vollan – Ersnes, Jøa og Jøstølen, hele Edøya inkl Kattholmen og Frostadheia for tur.

Prosjektleder Tore Strøm i Neas forteller at de er på plass i Smølahallen allerede mandag for å ha informasjonsmøter med næringsdrivende, lokalbefolkning og eiere av fritidsboliger i disse områdene. Strøm understreker det gode samarbeidet NEAS og Smøla kommune har hatt i flere år om utbygging, og at Smøla nok ligger et par hestehoder foran mange andre kommuner med dagens signering.

– Nok en gladsak sier ordfører Svein Roksvåg, som smilte i kapp med sola da signeringen var gjort på Hopen Brygge i ettermiddag. Vi satser på å være godt i gang i løpet av høsten fastslår ordføreren, og at områdene er ferdig utbygd i løpet av 2022.