Smøla kommune informerer om nasjonale smittevernråd fra 23. februar 2021

Klikk for stort bildeDet er nå snart et år siden pandemien kom til Norge. Vi har vært igjennom et ekstremt år, mange har dratt lasset og bidratt til at vi har hatt lite smitte på øya.  Siden 21. januar har vi ikke hatt smitte på Smøla, og nå er vi framme ved vinterferien.

Vi forventer nå en del tilreisende til Smøla. De som reiser hit er velkommen. Smøla kommune oppfordrer alle til å følge de nasjonale anbefalingene for vinterferien, dette for å unngå at smitten stiger igjen.  Vi kan ikke ta ferie fra smittevernrådene, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie, du kan lese anbefalingene her:

Slik kan vinterferien tilbringes i Norge 2021

Det er flat smittetrend i Norge, men vi må anta at en stadig større andel av smittetilfellene er varianter av korona-viruset, som er mer smittsomt. Erfaringer fra andre steder er at smitteutbrudd går fortere enn før, og krever store tiltak for å stoppe - det må vi prøve å unngå. 

Lurer du på noe om vaksinasjon? Se her:  

Regjeringen viderefører i hovedsak de nasjonale smitteverntiltakene. Det blir lettelser for barn, unge og studenter, se vedlagte plakat.  Smøla kommune følger de nasjonale smitteverntiltakene.

Nasjonale tiltak gjelder fra 23. februar 2021

Sist, men ikke minst håper vi at alle får tid til å ta seg litt fri. Det er lysere dager nå og sola har startet å varme litt.

Smøla kommune ønsker alle en god vinterferie!

Og, ikke glem: 

↔️ Holde minst en meter avstand til andre. Dette betyr at du skal unngå fysisk kontakt, inkludert håndhilsning og klemming.

🏠 Hold deg hjemme hvis du er syk.

🖐🖐 Vask hendene godt og grundig.

🔬 Test deg ved minste mistanke.