Aktuelt og Informasjon til innbyggerne på Smøla

På denne siden finner du informasjon og nyhetsartikler i forbindelse med korona-situasjonen.

Klikk for stort bilde

Kommuneoverlegens vedtak har virkning fra 30.03.2020 og gjelder i 7 dager, eller inntil nytt vedtak er fattet.

Fredag 27. mars har Smøla fremdeles ingen innbyggere som er smittet av Covid-19. Smøla kommune tester i hht sentrale retningslinjer, pr i dag er 43 personer testet.

Smøla Nærings- og Kultursenter KF har besluttet at papirutgaven av KULTURKALENDEREN ikke utgis i år.

Vi forstår at det er leit for dere som nå ikke har mulighet til å besøke familiemedlemmer eller venner på Smøla sykehjem.  Den gode nyheten er at vi  nå  kan ta imot «digitale besøk».

Ring oss først på 71 54 47 00

Smøla kommune v/smittevernoverlege har i dag 23.03.20 forlenget lokalt vedtak til 30.3.20.

Teksten i vedtaket er samordnet med øvrige nordmørskommuner, og er i tråd med fylkesmannens anbefalinger.

Smøla kommune tester personer i tråd med nasjonale retningslinjer.  Status mandag 23.03.20 er at ingen i Smøla har påvist smitte.

Omsorgstelefonen ble etablert i forbindelse med koronautbruddet.

Situasjonen er nå under kontroll, og samfunnet er i ferd med å gå tilbake til en mer normal hverdag. Det merkes også på antall henvendelser til Omsorgstelefonen, og vi avslutter derfor dette tilbudet fra og med Mandag 1.juni. Dersom det er noen som fortsatt har behov for bistand kan kontakte lokale tjenester,  eller benytte nasjonalt etablerte hjelpetelefoner

Kommunelegen i Smøla med funksjon som smittevernlege har med myndighet i Smittevernloven § 4-1 fattet vedtak den 16.03.20.:

Det skjer fortløpende endringer av råd fra FHI om hvem som skal testes og når befolkningen anbefales å kontakte legevakt/fastlegen.

Sentralbord
Publikumssenteret

NB! Telefontid sentralbordet kl. 09.00 - 14.00

Saksbehandlere kan nås på direktenummer

For å begrense evt. smitte av koronavirus holdes Smøla rådhus stengt for publikum.

Kontakt oss! - Finn en ansatt