Smittestatus, aktuelt og informasjon

På denne siden finner du informasjon og nyhetsartikler i forbindelse med korona-situasjonen.

korona - Klikk for stort bilde

På grunn av stort smittetrykk og høyt sykefravær må Helse- og omsorgstjenestene omdisponere personell for å kunne yte nødvendig helsehjelp.

Koronavirus

I uke 6 har vi registrert 36 positive PCR tester og 65 positive selvtester.  Det kan forekomme noe dobbeltregistrering.

Helsesenteret des 2020

I uke 5 har vi registrert 25 positive PCR tester og 49 positive selvtester.  Det kan forekomme noe dobbeltregistrering.

Det er noe forsinkelser i svar på PCR tester, vi ber deg om å følge med på www.helsenorge.no for svar på tester. Du vil ikke lenger bli oppringt av lege.

selvtest, hurtigtest, koronasmitte

Regjeringen holdt pressekonferanse i går, 01.02.22, der flere av de tidligere koronatiltakene ble fjernet. I tillegg er det gjort endringer i TISK strategien. Kommunene er bedt om å ta i bruk systemer for selvregistrering av selvtester, hvor den enkelte kan registrere positiv selvtest. Dette gjelder for Smøla kommune framover:

hjemmetest, korona, hurtigtest, covid

Smittetrykket i Norge øker og det er stor belastning på kommuner og laboratorier for å få en bekreftende PCR prøve etter positiv selvtest. Helsedirektoratet har derfor bedt kommunene om å gjøre følgende endringer i rutiner for testing for covid-19:

Smittesituasjonen på Smøla 20. januar

Smitten er på vei opp på Smøla. Siden fredag 14. januar er det registrert 13 nye positive tilfeller (bekreftet PCR test), i tillegg noen positive hurtigtester. Situasjonen er forventet.

Helsesenteret des 2020

Smøla kommune har i dag 12.01.22 fått svar på PCR tester tatt mandag 10.01.22.

5 tester er bekreftet positive.

Smittesporing er fullført og vi har god oversikt.

vaksine, sprøyte, blå, medisin, korona

Helsetjenesten i Smøla oppfordrer alle innbyggere i kommunen til å vaksinere seg.

Sentralbord
Publikumssenteret

Åpningstid rådhuset: man - fre: 09.00-14.00

NB! Telefontid sentralbordet: man - fre: kl. 09.00 - 14.00