Koronasituasjonen - Status Smøla kommune 08. desember 2020

To lys er tent i adventsstaken. Julestria er over oss, og selv om 2020 har vært et annerledes år er jula en tid for tradisjoner, enten det er julebaksten, ribba eller det å reise hjem for å besøke sine nære. Smøla har fortsatt ingen påvist smitte, og dugnaden for å skjerme oss fra smitte fortsetter.

Regjeringen fraråder unødvendige reiser innenlands, men å reise hjem til jul er for de fleste en nødvendig og viktig reise.

Det er ikke karanteneplikt på reiser innad i Norge, og derfor heller ikke røde områder.  Vi ønsker likevel å minne om FHI sine smittevernråd ved reiser innenlands, dette fordi vi er særlig redd for smitte til de eldste og til de som er i risikogruppene:

• Folkehelseinstituttet anbefaler følgende forholdsregler i 10 dager etter reiser i Norge fra et område med mye smitte til et område med lite smitte:
  • Redusere antall kontakter.
  • Hold 2 meters avstand til personer i risikogruppen.
  • Vær særlig nøye med hånd- og hostehygiene.
  • Vær særlig oppmerksom på symptomer.
  • Ha lav terskel for å teste deg hvis du får symptomer eller tror du kan har vært utsatt for smitte.

Før du reiser

Tenk over hva du skal gjøre dersom du blir syk og må isolere deg, eller dersom du må i karantene.

Pepperkaker jul - Klikk for stort bildePepperkaker jul Smøla kommune ønsker alle ei fin adventstid

Plakat med juleråd 2020

Sentralbord
Publikumssenteret