Koronastatus pr. 18. januar 2022

covid-19 - Klikk for stort bildecovid-19

Status lokalt

Denne uken har Smøla kommune meldt om positive hurtigtester ved Veiholmen barnehage, og har nå også noen positive hurtigtester ved Smøla barneskole.  Det er sendt informasjon fra barnehage og skole til foreldre, og det er informert om hvem som bør teste seg.

For å gi tydelig og bekreftet informasjon vil Smøla kommune fremover som hovedregel melde om positive bekreftede PCR-tester hos personer som oppholder seg i kommunen til daglig.  Det kan derfor være avvik mellom publiserte tall fra Smøla og ulike offentlige statistikker. Dette med bakgrunn i hvilken kommune den som har fått positiv PCR-test er folkeregistrert.

TISK strategien

Regjeringen har gjort endringer i strategien om testing, isolering, sporing og karantene.  Smittekarantene endres til mer bruk av selvtesting, og den enkelte sørger for å varsle sine nærkontakter ved positiv test.  Kommunale ressurser til TISK skal fremover brukes der konsekvensen av smittespredning er størst.  Dermed kan kommunene prioritere ressursene til utbruddshåndtering i helse- og omsorgstjenesten og til smittesporing bland sårbare grupper og ubeskyttede miljø, som for eksempel brukere i omsorgstjenesten og personer med høy risiko for sykdom.

Regler vedr karantene og isolasjon ved koronavirus finner du her, med spørsmål og svar på hva hva som gjelder for deg.

Smøla kommune anbefaler å følge med på www.helsenorge.no for oppdatert informasjon om koronavirus.

De viktigste smittevernrådene er:

• Alle med nyoppståtte luftveissymtomer eller andre symptomer på covid-19 bør holde seg hjemme og teste seg.  Får du positivt svar på hurtigtest er det viktig at du bestiller time for PCR test på www.c19.no, og at du går i isolasjon.  Du bør informere nærkontaktene dine.

• Hold avstand og reduser kontakt mellom personer
    • Hold 1 meters avstand
    • Unngå klemming og håndhilsing
    • Voksne anbefaler å redusere antall nærkontakter
    • Treff andre utendørs når det er mulig

• Ha god hoste- og håndhygiene

• Bruk munnbind
    • Det er gitt nasjonalt påbud om bruk av munnbind på kollektivtransport, i taxi, innendørs i butikker, fellesarealer på kjøpesentre, serveringssteder og i en-til-en-virksomheter (frisør, hudpleie og lignende) der det ikke er mulig å holde avstand utover kortvarige passeringer.

• Alle som er anbefalt covid-19 vaksiner oppfordres til å ta den
    • Du kan bestille time til vaksine på tlf. 903 65 162

Vi anbefaler at du laster ned appen Smittestopp https://www.helsenorge.no/smittestopp/

Hurtigtest / selvtest:

Personer med nyoppståtte luftveissymtomer eller som er nærkontakter kan få utlevert test fra Smøla kommune.  Tester kan hentes på Publikumssenteret på rådhuset mellom kl. 9-14 hverdager. Hvis du har symptomer eller er nærkontakt, få noen andre til å hente for deg, eller avtal nærmere med publikumssenteret på tlf. 71 54 46 00

Har du behov for hurtigtest på helg pga nyoppståtte luftveissymptomer kan du hente ved hovedinngangen på Smøla sykehjem mellom kl. 11.00 - 12.00 (lørdager og søndager).  Det er svært viktig at du ikke går inn på sykehjemmet, men ringer og avtaler henting på tlf. 71 54 47 00

Får du positiv hurtigtest må du bestille PCR test på www.c19.no,

Personer som ikke fyller kriterier for utlevering av hurtigtest fra Smøla kommune, henvises til å kjøpe hurtigtest / selvtest på butikk, dette skyldes at vi inntil videre må prioritere utdeling av tester ihht skriv fra helsedirektoratet.

Sentralbord
Publikumssenteret

Åpningstid rådhuset: man - fre: 09.00-14.00

NB! Telefontid sentralbordet: man - fre: kl. 09.00 - 14.00