Oppdatert smittesituasjonen blir kunngjort mandag 24. januar ca. kl. 12.00.

Smittesituasjonen på Smøla 20. januar

Smitten er på vei opp på Smøla. Siden fredag 14. januar er det registrert 13 nye positive tilfeller (bekreftet PCR test), i tillegg noen positive hurtigtester. Situasjonen er forventet.

 Helsesenteret des 2020 - Klikk for stort bildeHelsesenteret anm  

Smøla kommune har god oversikt over smitten, men det er flere smitteveier inn og ikke alle er kjente. Det jobbes med smittesporing. 

Det kan være avvik mellom publiserte tall fra Smøla og ulike offentlige statistikker, dette med bakgrunn i hvilken kommune den som har fått positiv PCR-test er folkeregistrert.

Nasjonalt meldes det om at smittekurven peker opp, at omikron gir mindre alvorlig forløp og at myndighetene ønsker mindre karantene i samfunnet. Du kan lese mer om smittekarantene og isolasjon her

I et intervju med NRK forklarer assisterende helsedirektør Espen R. Nakstad, hvordan du tester deg ut av karantene

Det er viktig at folk tester seg ved symptomer, og når du har en koronasyk person i ditt hjem.  Det er også viktig at du tar en hurtigtest, før du bestiller deg PCR-test, dette av hensyn til kapasiteten til helsetjenesten / teststasjon:

Personer med nyoppståtte luftveissymtomer eller som er nærkontakter kan få utlevert test fra Smøla kommune. 

Tester kan hentes på Publikumssenteret på rådhuset mellom kl. 9-14 hverdager. Hvis du har symptomer eller er nærkontakt, få noen andre til å hente for deg, eller avtal nærmere med publikumssenteret på tlf. 71 54 46 00

Har du behov for hurtigtest på helg pga nyoppståtte luftveissymptomer kan du hente ved hovedinngangen på Smøla sykehjem mellom kl. 11.00 - 12.00 (lørdager og søndager).  Det er svært viktig at du ikke går inn på sykehjemmet, men ringer og avtaler henting på tlf. 71 54 47 00

Får du positiv hurtigtest må du bestille PCR test på www.c19.no,

Personer som ikke fyller kriterier for utlevering av hurtigtest fra Smøla kommune, henvises til å kjøpe hurtigtest / selvtest på butikk, dette skyldes at vi inntil videre må prioritere utdeling av tester.

Kontaktinformasjon

Sentralbord
Publikumssenteret
E-post
Telefon 71 54 46 00

Åpningstider

Åpningstid rådhuset: man - fre: 09.00-14.00

NB! Telefontid sentralbordet: man - fre: kl. 09.00 - 14.00

Saksbehandlere kan nås på direktenummer

Kontakt oss! - Finn en ansatt