Smølapuls - digital scene

Kulturlivet på Smøla har gått sammen og startet «Smølapuls», Smølas helt egen digitale scene. På kort tid har siden fått nesten 1000 følgere, og tallet stiger fortsatt.

Prosjektet et resultat av at kulturarbeiderne i Smøla Nærings- og kultursenter KF, kirken, biblioteket og kulturskolen ville finne en mulighet til å spre lokal kultur i nærmiljøet, selv om vi nå ikke kan samles på samme måte som tidligere.
Resultatet ble Facebook-siden Smølapuls, som har blitt en plattform for å spre all mulig lokal kultur rett hjem til folk. Studioutstyr fra kulturskolen er flyttet til Gurisentret, der et studio står ferdig rigget og klart for sendinger.

Smølapuls hadde første sending torsdag 2. april med direktesendt huskonsert fra kjelleren hjemme hos Ann Helen Stamnsve og Asbjørn Ole Karstensen. Sistnevnte har ansvar for den tekniske gjennomføringen av sendingene. Teknikken fungerte som den skulle og responsen har vært svært positiv. Sendingene ligger åpent ute på Facebook, og tilbakemeldinger har kommet helt fra USA og Finland, men hovedsakelig fra Smølværinger og andre med tilknytning til øya.

Kulturskolen har vært opptatt av å kunne videreføre allsangstundene som vanligvis holdes på sykehjemmet og bofellesskapet annenhver uke. Ved hjelp av mange gode hjelpere, ble en slik allsangstund med Asgeir Gjøstøl og Ann Helen sendt fredag 3. april.
Sykehjemmets beboere kunne samles på stua, der allsangen ble sendt på tv-skjermen. Takket være sanitetsforeningene i kommunen, blir det også kjøpt inn ny tv til stua på pensjonærheimen, slik at beboerne der også får gode muligheter til å delta på arrangementene fremover.

Smølapuls når stadig ut til flere publikummere, og flere nye sendinger er under planlegging. Initiativtakerne bak Smølapuls tar gjerne imot ønsker og tips fra publikum og håper at alle som går og tenker på et mulig arrangement tar kontakt!

Sjekk ut Smølapuls på facebook!