Strandrydding

Forsøpling av havet og kysten vår er dessverre et stort problem. Dette er forsøpling som ødelegger strendene og kysten, og som har en negativ påvirkning på marine økosystemer. Rydder du søppel i naturen bidrar du til å hindre at søppelet havner i havet.

Det finnes flere måter å hjelpe til på, dette avhenger også en del av årstiden.

Klikk for stort bilde

På våren har Plastjegerne, et lokalt initiativ i samarbeid med Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal og Smøla kommune, en aksjonsperiode på ca to uker. Under disse ukene kan alle lag og foreninger som ønsker å hive seg på med rydding melde seg på. Hvert påmeldt lag eller forening får en del av en fastsatt pengepott.
Er du ikke tilknyttet noe lag/forening, men ønsker å være med å rydde, så kan du selvfølgelig det. Du kan også velge en lag eller forening du har lyst å gi dine timer til.

Utenom aksjonsperioden har Plastjegerne fortsatt noen containere stående rundt omkring i kommunen, og du kan få utdelt gratis sekker til bruk under rydding ved henvendelse til publikumssenteret på Smøla rådhus.

 

Hold Midt-Norge Rent! er et samarbeidsprosjekt mellom mange renovasjonsselskap i Midt-Norge. Dette er en strandryddeaksjon som varer i ca to måneder på sommeren, utenom dette er det selvsagt greit å rydde, men da garanterer de ikke at de kan hente avfallet. Aksjonen må registreres på nettsiden deres, og du får hentet gratis sekker ved henvendelse til publikumssenteret på Smøla rådhus. Ta kontakt med kommunen for å avtale levering/henting av avfallet, og registrer mengde avfall på nettsiden i etterkant. I tillegg til naturopplevelsen og en renere samvittighet er du også med i trekningen av en pengepremie.

Klikk for stort bilde

Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal har også en ordning som heter Stikk UT og plukk!, der du selv kan motta 100 kr for hver registrert sekk med søppel. Du bestiller pantelapper hos dem og plukker søppel i dine egne gjennomsiktige sekker. Etter at du har satt pantelapper på alle sekkene, leverer du sekkene på den lokale miljøstasjonen på Sætran. Der tar du også bilde av de leverte sekkene og sender inn for å få utbetalt pengene.

Kontaktinformasjon

Birger Træthaug
Enhetsleder TVB
E-post
Telefon 954 05 654

Åpningstider

Åpningstid rådhuset: man - fre: 09.00-14.00

NB! Telefontid sentralbordet: man - fre: kl. 09.00 - 14.00

Saksbehandlere kan nås på direktenummer

Kontakt oss! - Finn en ansatt