Dobbel UKM Smøla og Aure 2022!

UKM Smøla og AureProsjektgruppa for UKM er sammen med ungdommer fra Smøla og Aure ungdomsråd i full gang med planlegging av årets UKM! I år kjører vi like godt TO arrangementer for ungdommer på Smøla og Aure i alderen 10-20 år!

Ung Kultur Møtes på Gurisentret  – lørdag 19.mars

Vi legger opp til en sosial og spennende kurs-dag på Gurisentret, der ungdommer fra Smøla og Aure kan melde seg på en rekke ulike kurs. Det blir felles måltid for alle sammen og forberedelser til UKM-forestillingen som kommer senere.

  • Kunstkurs med Heidi Mella
  • Stand-up: «No må du stå opp!» med Magne Pettersen
  • Sushi-kurs med Odd-Ivar Hammer
  • Spilldesign: lag din egen spillfigur med Magnhild Rovik
  • Filmkurs med Kristoffer Strand
  • Musikk-workshop: Her kan du som liker å spille et instrument eller synge få møte unge musikere som kan hjelpe deg videre, og kanskje lære deg noe helt nytt!

Mer info om dagen og aldersgrense for de ulike kursene kommer – hold av datoen!

UKM-show i Smølahallen – lørdag 23. april

Ungdommer fra Smøla og Aure forbereder Smølahallen til show, med stor scene, lyd og lys, kunstutstilling, kafésalg, greenroom for artister og mye mer!

På UKM kan du gjøre det aller meste som har med kultur å gjøre, og litt til! Både på, bak og rundt scena.
Kultur er ikke bare sang og dans. Å lage en TikTok, bygge et hus på Minecraft eller lage en sminkevideo er også kultur – og derfor også noe du kan gjøre på UKM! 

Kanskje du er god til å arrangere, danse, lage kostymer, synge, organisere, fotografere, male, designe, kveile kabler, filme, underholde eller skrive? Det er bare noen få av mange ting man kan gjøre på UKM. Og hvis du ikke er god på noen av disse tingene, kanskje du har lyst til å lære det?

Her kan du melde deg på med alt du kan vise fra en scene, på film eller i en utstilling, eller for å være med på å arrangere eller dokumentere.

Du kan delta på scenen eller vise frem noe i utstillingen fra det året du fyller 10 år.
Arrangør kan du være fra 6. trinn og oppover 

Det året du fyller 13 år, kan du også bli nominert til å delta på fylkes- og landsfestival!