Bærekraftig oppussing

Arbeid på eksisterende bygg innebærer ulike aspekter som: bruksendring, endring av tak, vindu, pipe, yttervegg, bad, innvendig ombygging og bærende konstruksjoner. Valg av søknadsprosess, enten manuell eller digital, kan påvirke effektiviteten. En trinn-for-trinn-søknadsguide kan sikre at alle nødvendige tillatelser innhentes. Nabovarsel er viktig for å ivareta naboers interesser. Noen ganger er det nødvendig å søke om dispensasjon eller følge avstandsregler. Bærekraftig oppussing og smartere metoder er stadig mer populære, inkludert energismart oppussing. Estetiske aspekter og bevaring av visuell kvalitet bør også vurderes. Uansett om det er et naust eller et annet eksisterende bygg, er nøye planlegging avgjørende for suksess.

AI generert illustrasjon

Les mer

Asker kommune tilbyr en tjeneste for veiledning i grønn oppussing av hus. Kommunen har gjennomført testbefaringer hos folk og utformet maler for befaring, veiledningsnotat, informasjonsmateriell og vurderingsnotat av prøveordningen.  Det er i denne sammenheng produsert en veileder som heter "Gode råd før du skal pusse opp".

Les mer

 

En stor del av miljø- og klimaavtrykket vårt kommer fra oppgradering av hjemmet vårt. Her er de beste rådene våre som både beskytter boligen din og jorda. Fremtiden i våre hender har på sin på nettside framtiden.no produsert en artikkel "Den grønneste oppussingen".

Les mer

 

Nettsiden Minbolig.no er en tjeneste under Scibsted.  Den gir deg blant annet informasjon, veiledning og inspirasjon til hva du kan gjøre med din bolig og i din bolig. Nettsiden er under arbeid.  De har en artikkel som heter "Slik tar du vare på boligen og miljøet samtidig". 

Les mer